Blog

IFN sau bancă tradițională?

IFN sau bancă tradițională?

Probabil o mare parte din persoanele ce intenționează să acceseze un credit, își pun această întrebare, însă adevărul nu mai este de mult un secret sau un subiect despre care nu se discută.

Este cunoscut faptul că Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) prezintă condiții mai avantajoase pentru potențialii solicitanți și au un caracter mai prietenos, flexibil și permisiv, pe când instituțiile bancare clasice, au adoptat în continuare abordarea rigidă, cunoscută de mulți dintre noi. Un avantaj important pe care IFN-urile îl au, este că acestea oferă credite, sub aceleași condiții avantajoase, chiar și celor ce figurează în Biroul de Credit cu un istoric de creditare negativ.

În timp ce Instituțiile Financiare Nebancare își adaptează oferta, în funcție de cererea și posibilitățile pe care potențialii clienți le prezintă, băncile tradiționale și-au păstrat consacratul portofoliu și condițiile stricte ce descurajează o mare parte din solicitanți. Cu toate acestea, există încă o neîncredere în IFN-uri, iar în acest articol ne propunem să povestim mai multe despre ce este un IFN, cum funcționează acesta, cât de sigur este să accesați un credit ifn și care sunt principalele avantaje pe care le poate oferi clienților săi.

Cuprins:

  1. Ce este un IFN și cum funcționează?
  2. Configurarea unui credit ifn
  3. Timpul de așteptare
  4. Criteriile de eligibilitate
  5. Documentația necesară alcătuirii dosarului de credit
  6. Dobânzi, rate și comisioane
  7. Modalități de rambursare a unui credit ifn

Ce este un IFN și cum funcționează?

O Instituție Financiară Nebancară (IFN) este o entitate juridică ce oferă servicii financiare similare celor oferite de băncile comerciale tradiționale, însă nu este autorizată să atragă depozite de la public.

IFN-urile își concentrează întreaga activitate pe acordarea de credite și sunt reglementate și supravegheate de către Banca Națională a României (BNR).

Acestea prezintă o gamă variată de credite precum credit cu garantie imobiliara, pentru nevoi personale, ipotecar, pentru cheltuieli medicale, dedicat studiilor, pentru cheltuieli cu decesul, refinanțare și multe altele. Instituțiile Financiare Nebancare sunt cunoscute pentru caracterul flexibil și permisiv, fiind ideale în special pentru segmentele de populație sau companiile care fie nu îndeplinesc criteriile stricte de eligibilitate ale băncilor, fie care au nevoie de finanțare în regim de urgență.

Accesarea unui credit ifn este la fel de sigură precum accesarea unui credit de la o instituție financiară bancară clasică, datorită normelor stricte la care orice Instituție Financiară Nebancară este supusă prin reglementarea de către BNR.

Configurarea unui credit ifn

Configurarea unui credit oferit de o Instituție Financiară Nebancară poate să difere în funcție de IFN-ul pe care l-ați ales.

În cadrul Credit cu Casa punem un accent deosebit pe întregul proces de consultanță, astfel că, în special în cazul unui credit cu garantie imobiliara fara venituri, sau orice alt tip de împrumut cu o valoare crescută, recomandăm alegerea unui specialist în acordarea de credite pentru a discuta cu acesta toate aspectele pe care trebuie să le cunoașteți înainte de accesarea creditului.

De asemenea, în această etapă incipientă, transparența reprezintă un punct cheie, fiind esențial ca specialistul dumneavoastră să cunoască exact nevoile și posibilitățile dumneavoastră financiare, pentru a vă concepe un plan personalizat de rambursare a creditului ce urmează să fie accesat, dar și o oferă avantajoasă, care să corespundă situației dumneavoastră actuale.

În felul acesta, putem scădea șansele de a vă afla în incapacitate de plată, odată cu trecerea timpului, ba chiar ne putem asigura că împrumutul dumneavoastră nu va reprezenta o grijă suplimentară și îl veți putea rambursa fără a întâmpina dificultăți.

Timpul de așteptare

Timpul de așteptare până la accesarea sumei ce face obiectul creditului poate să difere, și de această dată în funcție de instituția creditoare aleasă.

Credit cu Casa vă pune la dispoziție până la 700.000 Lei sau echivalentul în Euro a acestei sume, în cel mult 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet.

Întregul proces este unul simplu, rapid și, în special, sigur, astfel că accesând credite cu garantii imobiliare, sau de orice alt fel, puteți avea cel mai rapid acces la suma dorită.

Este bine cunoscut faptul ca Instituțiile Financiare Nebancare prezintă un timp mult mai scurt de acordare a împrumutului accesat, comparativ cu băncile tradiționale. În felul acesta puteți satisface nevoile financiare urgente sau să nu ratați oportunități importante.

Criteriile de eligibilitate

În cazul condițiilor de acordare a creditului, există doi factori ce pot influența acest aspect: instituția creditoare și împrumutul ales.

Cel mai accesat credit în cadrul Credit cu Casa este chiar împrumutul cu garanție imobiliară, astfel că dacă intenționați să accesați acest tip de credit, trebuie să îndepliniți următoarele criterii:

  • Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin (cu rezidență în România);
  • Solicitantul trebui să aibă vârsta peste 18 ani;
  • Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (teren liber sau ocupat de construcții, o construcție, un apartament etc). Imobilul poate fi in proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice;
  • Este necesară prezentarea documentelor referitoare veniturile realizate, după caz;

Un imprumut cu garantie imobiliara oferit de instituția noastră creditoare este cel mai avantajos credit prezent pe piață la momentul actual, iar criteriile de eligibilitate adoptate de către compania noastră sunt permisive și ușor de îndeplinit de către orice solicitant major.

Documentația necesară alcătuirii dosarului de credit

Spre deosebire de instituțiile financiare bancare clasice, IFN-urile solicită un număr mult mai redus de documente, necesare accesării unui împrumut. Acestea diferă în funcție de Instituția Financiară Nebancară aleasă și creditul pentru care ați optat.

Documentația necesară accesării unui credit garantie imobiliara, în cadrul companiei noastre, presupune prezentarea a doar trei categorii principale de documente, după cum urmează:

Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

  • Acte de identitate;
  • Documente care atestă starea civilă.

Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare, management sau de mandat obținute în România);
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.);

Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:

  • Documente care atestă dreptul de proprietate;
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentația cadastrală;
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică ori juridică;
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.).

Dobânzi, rate și comisioane

La Credit cu Casa ne-am dorit să transformăm creditele acordate într-un real sprijin financiar pentru clienții noștri, astfel că, orice debitor se poate bucura de dobânzi și rate fixe pe întreaga perioadă de creditare, indiferent dacă intenționează să acceseze un imprumut pentru casa, mașină, cheltuieli medicale, cu studiile sau orice alt fel de cheltuieli.

De asemenea, pentru că ne dorim să oferim flexibilitatea și siguranța pe care băncile clasice nu le oferă clienților, comisioanele pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului, sunt zero.

Modalități de rambursare a unui credit ifn

Probabil ați auzit mai multe cazuri de debitori ce au fost nevoiți să achite comisioane importante pentru plata anticipată, sau alegerea altei modalități de plată, la băncile tradiționale.

Încă o dată IFN-urile oferă mai multă siguranță și flexibilitate, punând la dispoziția clienților multiple modalități de rambursare a creditelor accesate.

În cazul unui credit cu garantii imobiliare, oferit de compania noastră, solicitanții se pot bucura de patru modalități de rambursare, pentru care pot opta și pe care le pot schimba chiar și în timpul perioadei de creditare fără a se percepe comisioane suplimentare. Acestea fac referire la:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

În concluzie, alegerea unui IFN în detrimentul unei bănci tradiționale vă poate aduce o mulțime de avantaje ce pot fi rezumate prin flexibilitate, siguranță și rapiditate. Începând cu criteriile de eligibilitate și până la modalitățile prin care creditul poate fi rambursat, Instituțiile Financiare Nebancare prezintă un caracter versatil și flexibil ce contribuie la reducerea stresului financiar cauzat de accesarea unui împrumut.

De asemenea, IFN-urile prezintă o gamă variată de credite, actualizată constant. Care vine în întâmpinarea nevoilor și posibilităților solicitanților cu situații speciale precum un istoric de creditare negativ. Indiferent că vorbim de un credit pentru casa, nevoi personale, cheltuieli medicale sau de orice altă natură, solicitanții ce figurează în Biroul de Credit se pot bucura de aceleași condiții și avantaje.

Alegerea unui IFN nu este doar o variantă mai simplă de obținere a creditului dorit, ci și o cale mai sigură către atingerea obiectivelor și consolidarea echilibrului financiar pe termen lung!