Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • Două dintre cele mai populare credite accesate de tineri și studenți

Două dintre cele mai populare credite accesate de tineri și studenți

Două dintre cele mai populare credite accesate de tineri și studenți

Creditele pentru tineri prezintă o importanță crescută în sprijinirea dezvoltării personale și profesionale a tuturor celor ce își doresc să aibă acces la educație sau să achiziționeze, poate, prima locuință ori un autoturism, însă au nevoie de un sprijin financiar suplimentar. Aceste două credite pot pune la dispoziție resursele financiare necesare pentru continuarea studiilor, participarea la cursuri de specializare, conversie profesională, inițierea unor proiecte noi în carieră, achiziții imobiliare sau mobiliare ori satisfacerea nevoilor personale individuale.

Este important să privim aceste împrumuturi ca resurse importante ce permit tinerilor să își planifice și să își atingă obiectivele fără a se confrunta cu presiuni financiare imediate sau prea mari.

În prezentul articol vom discuta despre două cele mai importante și accesate credite de către tineri și studenți, particularitățile acestora și beneficiile de care se pot bucura solicitanții.

 

Cuprins:

  1. Creditul cu garanție imobiliară
  2. Creditul pentru studenți

 

  1. Creditul cu garanție imobiliară

Acest imprumut cu garantie imobiliara este unul dintre cele mai accesate credite de pe piață, solicitanții fiind persoane din categorii diferite de vârste, însă preponderent până în 45 de ani. Datorită caracterului versatil și flexibil, dar și a condițiilor prietenoase de acordare, solicitanții preferă accesarea unor credite cu garantie imobiliara, în detrimentul altor tipuri de împrumuturi.

De asemenea, pentru un credit cu garanție imobiliară, plafonul maxim acceptat este de 700.000 Lei sau echivalentul în Euro a acestei sume.

Una dintre cele mai importante particularități ale acestui credit este că poate fi personalizat în funcție de nevoile și posibilitățile pe care fiecare solicitant le prezintă, astfel că este dificil să realizăm o descriere în profunzime a unui împrumut de acest fel. Cu toate acestea, vom explora în rândurile următoare, cele mai importante aspecte pe care un credit cu garanție imobiliară le pezintă:

  1. Garanția împrumutului

În cazul unui credit garantie imobiliara, bunul pe care solicitantul trebuie să îl aducă, instituției noastre creditoare, cu titlul de garanție este reprezentat de ipoteca imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: vilă, clădire, apartament, casă, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan etc.

  • Destinația unui credit cu garantie imobiliara

Unul dintre principalele avantaje ale unui credit cu garanție imobiliară este libertatea de utilizare a sumei obținute. Solicitantul poate folosi fondurile accesate după cum consideră că este necesar, fără a trebui să prezinte documente justificative pentru destinația acestora, așa cum este valabil în cazul creditelor cu destinație condiționată, precum creditul ipotecar.

  • Condițiile de acordare a împrumutului cu garanție imobiliară

Creditul cu garanție imobiliară este popular datorită criteriilor de eligibilitate accesibile și ușor de îndeplinit. În general, acestea includ:

  • Necesitatea existenței unor garanții conforme cu normele interne.
  • Respectarea cerințelor impuse de legislația în vigoare și de normele interne ale companiei.
  • Vârsta minimă de 18 ani.
  • Un venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de cel puțin 1.000 lei.
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

 

  • Dosarul de credit și documentația necesară

Una dintre principalele preocupări ale tinerilor care aplică pentru un împrumut este documentația necesară alcătuirii dosarului de credit. În multe cazuri, în ceea ce privește băncile tradiționale, documentația este voluminoasă și dificil de obținut, ceea ce poate îngreuna considerabil procesul de accesare a creditului.

În cazul unui credit cu garantie imobiliara fara venituri, oferit de Rapid Credit I.F.N. dosarul de credit cuprinde doar 3 categorii de documente:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

Acte de identitate

Documente care confirmă starea civilă

  • Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

Adeverință de venit (pentru veniturile din salarii și contracte de administrare/management/mandat obținute în România)

Sunt acceptate veniturile provenite din orice activitate legală

  • Documente care atestă dreptul de proprietate asupra imobilului adus ca garanție:

Documente care confirmă dreptul de proprietate

Actul de intabulare a dreptului de proprietate

Documentația cadastrală

Alte documente solicitate (de exemplu: certificat de atestare fiscală etc.)

  • Timpul de așteptare

Preaprobarea unui astfel de împrumut se realizează pe loc, iar accesarea sumei ce face obiectul creditului se realizează în cel mult 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet.

În felul acesta, compania noastră s-a asigurat că fiecare client beneficiază cât mai rapid posibil de suma solicitată, iar procesul este unul simplu și rapid, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare.

  • Structura- Rate, Dobânzi, Comisioane

Structura creditului cu garanție imobiliară este un alt avantaj important pentru clienți.

Acesta prezintă rate și dobânzi fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare, astfel că fluctuațiile și schimbările din piață nu vă vor afecta valoarea ratelor lunare. Nefiind variabile, puteți, de asemenea, să planificați pe o perioadă mai lungă de timp bugetul lunar, acțiune ce are o contribuție importantă în consolidarea echilibrului și stabilității financiare.

În ceea ce privește comisioanele, acestea sunt zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului.

  • Metode de rambursare a creditului accesat

Ultimul beneficiu important al împrumutului cu garanție imobiliară face referire la modalitățile multiple prin care debitorul poate rambursa creditul accesat. Compania noastră pune la dispoziția clienților, patru metode diferite pentru restituirea împrumutului, astfel încât să avem siguranța că fiecare client poate alege opțiunea cea mai convenabilă pentru situația sa financiară și preferințele sale personale.

Cele patru modalități de rambursare a creditului sunt:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

 

  1. Creditul pentru studenți

Creditul pentru studenți este un tip de împrumut special destinat celor ce își doresc să investească în viitorul profesional și să beneficieze de o pregătire specială în acest sens.

Profesioniștii noștri au dezvoltat acest tip de împrumut, pentru a putea oferi un ajutor financiar tuturor celor care doresc să-și continue studiile, să participe la cursuri de formare profesională sau să obțină certificări suplimentare. În acest fel, studenții pot să se concentreze pe educație și dezvoltare profesională, fără a fi împovărați de grija costurilor.

Pentru un credit dedicat studenților, plafonul maxim este de 500.000 Lei sau echivalentul în Euro a acestei sume.

  • Garanția împrumutului

În cazul accesării unui credit cu o valoare până la 10.000 Lei, garanția este reprezentată de ipotecă mobiliară asupra veniturilor realizate.

Pentru un credit cu o valoare mai mare de 10.000 Lei, garanția este formată din ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan etc.

  • Destinația unui împrumut pentru studenți

Acest credit poate fi utilizat pentru finanțarea studiilor, cursurilor de specializare, calificare profesională sau conversie profesională, precum și pentru cheltuielile asociate acestora cu transportul sau cazarea. De asemenea, poate fi folosit pentru refinanțarea cheltuielilor deja efectuate pentru astfel de cursuri și pentru refinanțarea internă sau externă.

  • Condițiile de acordare

Pentru a accesa un credit dedicat studenților, solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții permisive de eligibilitate, care se traduc prin:

  • Prezentarea documentelor de identificare, a documentelor de venit și a garanțiilor propuse;
  • Existența unor garanții care respectă normele interne;
  • Conformitatea cu cerințele legislației în vigoare și normele interne ale Rapid Credit IFN S.A.;
  • Cheltuielile deja efectuate pentru finanțarea studiilor, cursurilor de specializare, calificare profesională sau conversie profesională, precum și cheltuielile asociate (transport, cazare etc.), pot fi realizate cu cel mult 12 luni înainte de data solicitării împrumutului;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN;
  • Pentru acest tip de credit se acceptă depășirea gradului de îndatorare.

 

  • Dosarul de credit și documentația necesară

În cazul unui împrumut pentru studenți, solicitanți trebuie să prezinte instituției creditoare patru categorii de documente, după cum urmează:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

Acte de identitate

Documente care atestă starea civilă

  • Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/mandat obținute în România)

Venituri acceptate din orice activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)

  • Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție (doar pentru credite mai mari de 10.000 Lei):

Documente care atestă dreptul de proprietate

Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate

Documentația cadastrală

În cazul refinanțării externe, se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică sau acordul de refinanțare externă

Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)

  • Documente justificative pentru destinația creditului:

Adeverință/factură eliberată de unitatea de învățământ (inclusiv societăți care organizează programe de pregătire profesională) din care reiese statutul de cursant/student, precum și taxele de studiu

Extrasul de cont al unității de învățământ, în original sau copie

Documente justificative aferente cheltuielilor asimilate (altele decât taxa de studiu) din care să rezulte sumele de plată, în original sau copie

Alte documente solicitate, după caz

  • Timpul de așteptare

Echipa noastră a înțeles importanța accesării rapide a oricărui credit, astfel că, și în cazul creditului dedicat studenților, puteți obține preaprobarea pe loc, iar accesarea sumei se poate realiza în cel mult 24 de ore.

 

  • Structura- Rate, Dobânzi, Comisioane

Pentru studenți, ecilibrul și siguranța financiară sunt aspecte fundamentale, astfel că, accesând acest tip de împrumut, vă puteți bucura de rate și dobânzi fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare.

De asemenea, pentru reducerea costurilor cu care s-ar putea confrunta clienții, compania noastră nu percepe comisioane pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului.

  • Metode de rambursare a creditului accesat

Creditul dedicat studenților are un caracter flexibil în ceea ce privește modalitățile prin care clienții pot rambursa suma împrumutată, având la dispoziție trei modalități avantajoase:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, compuse din rate de credit (principal) și dobândă calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate lunare egale, formate din dobândă aplicată la soldul sumei împrumutate și rambursarea unică a principalului la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, compuse doar din dobândă aplicată la soldul sumei împrumutate, urmate de rate lunare compuse din rate de credit (principal) și dobândă aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.

În concluzie, compania noastră a ales să dezvolte credite special adaptate nevoilor și posibilităților persoanelor tinere, punând la dispoziția acestora credite cu garantii imobiliare si împrumuturi special dedicate studenților.

Dacă ne raportăm la un credit cu garantii imobiliare, clienții se pot bucura de flexibilitate și versatilitate, fiind un credit fără destinație condiționată și cu o mulțime de avantaje importante pentru solicitanți.

În cazul unui împrumut pentru studenți, solicitanții pot beneficia de susținerea financiară necesară strict dezvoltării profesionale. Și în acest caz vorbim de un credit flexibil, cu o serie de criterii de eligibilitate permisive și accesare rapidă.

 

Vă invităm să investiți azi în viitorul dumneavoastră personal și profesional, pentru a vă bucura în timp de siguranță și echilibru financiar!